Kunsten å robbe blivende foreldre

«Det er en fin ting å stjele penger, og så lett går det til: Den som sitter ved din side kan du robbe med et smil.»

Slik lød en del av en gammel speidersang. Vi liker å bli lurt, vi mennesker. Vi er ganske naive, sånn sett. Et smil er alt som skal til for å skape tillit. Det er like enkelt å robbe vordende småbarnsforeldre. Det vet de som utvikler og selger babyprodukter. De vet at de som venter barn er lettlurte.

«Pansret bleietruse med kjerne av kevlar og bly, og liner av økologisk myrull. Fordi du vil vel ikke at det kjæreste du har skal få lilla genitaler når neste solstorm inntreffer?»

«Ioniserende tåteflaske med ergonomisk smokk som masserer drøvelen og bidrar til bedre søvn for deg og barnet.»

Vi dro innom en lokal forhandler av babyutstyr for å se på barnevogner og bilseter. En svært vennlig og behjelpelig ekspeditør ga raskt inntrykk av å ville vårt kommende barn like godt som oss selv. Vi følte oss trygg på hva vi trengte da vi gikk ut av butikken med to fullspekkede kataloger i handa. Helt gratis til odel og eie.

Innimellom idylliske bilder av smekre mødre med stiletthæler, barnevogn og påkostede stellevesker, azurblå babyøyne og verdens beste fedre med lykketrollet på skuldrene finnes produktene som sørger for at tassen idet hele tatt er levedyktig. Tilsynelatende.

«Babymonitor med infrarød kameraovervåkning, ultrasonisk transducer og en patentert rektalsonde sender deg push-varsel på mobilen når barnet har feil pH eller temperatur. Unn barnet ditt det det fortjener ved å oppdage marerittene før de oppstår. En behagelig stemme beroliger barnet automatisk med et «Mor og far er glad i deg» før de vonde drømmene oppstår.»

Jeg ryster på hodet. Trenger vi alt dette? Jeg får vel påta meg en ekstrajobb så vi får råd. Vi vil jo tross alt bare barnets beste, så det holder vel ikke med god gammeldags omsorg, nærhet og jevnlig bleieskift og mating.

Det er vel for gammeldags. Eller er vi førstegangsforeldre for lettlurte og naive?

 

Legg inn en kommentar